handtherapie

Handergotherapie

De handtherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen, adviseren en begeleiden van mensen met een aandoening of letsel aan de hand, pols of arm en staat voor je klaar voor passend advies en begeleiding.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Handtherapie wordt bij ons in de praktijk gegeven door een ergotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in handtherapie. Onze hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar en bestaan uit veel botten, spieren, pezen en banden.

Bovendien gebruik je de handen de hele dag door. Hierdoor komt letsel of een blessure aan de hand(en) veel voor met als gevolg beperkingen in het doen van allerlei activiteiten.

Behandeling handtherapie

De in handtherapie gespecialiseerde ergotherapeut begint met een onderzoek en intake. Zo wordt achterhaald waar de oorzaak van je klachten ligt. Daarna wordt in overleg met jou een behandelplan opgesteld. De behandeling wordt afgestemd op je klacht(en) en beperkingen. Het doel van de behandeling is dat jij weer zo optimaal mogelijk kunt functioneren. De duur is sterk afhankelijk van de oorzaak van de klachten: met een pijnlijke spier zul je met een aantal behandelingen en goede adviezen weer vooruit kunnen. Uitgebreid letsel of klachten ten gevolge van een operatie zullen aanmerkelijk meer tijd kosten.

De handtherapeut zal, afhankelijk van je klachten, van verschillende behandelmethoden gebruik maken. De therapie kan bestaan uit oefentherapie, functionele therapie of spalktherapie. Daarnaast weet de hand-ergotherapeut alles over het gebruik van hulpmiddelen en het bewegen en gebruik van de hand bij allerlei activiteiten, hobby en/of werk.

Afspraak maken