COPD Training

Geriatriefysiotherapie: fysiotherapie voor ouderen

Bij het ouder en minder beweeglijk worden kunnen klachten of belemmeringen ontstaan in het dagelijks functioneren. De ouderen- of geriatriefysiotherapeut is specialist in het bieden van complexe fysiotherapie bij ouderdomsklachten, neurologische en chronische aandoeningen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Het bieden van de beste zorg begint bij de juiste specialist. De geriatriefysiotherapeut heeft naast de opleiding tot algemeen fysiotherapeut, een aanvullende driejarige masteropleiding gevolgd tot geriatriefysiotherapeut. Daardoor begrijpt hij als geen ander ouderdomsprocessen en hoe dat meerdere aandoeningen elkaar beïnvloeden.

De ouderen- of geriatriefysiotherapeut is er daarnaast ook voor preventie van klachten middels gericht en passend bewegen om zo lang mogelijk vitaal te blijven.

Behandeling geriatrie fysiotherapie

Werkend vanuit aandacht en vertrouwen aan persoonlijke mogelijkheden

De geriatriefysiotherapeut weet als geen ander raad met complexe hulpvragen en hulpvragen gericht op behoud van vitaliteit en zelfstandigheid. Tijdens de eerste afspraak start de fysiotherapeut met een intakegesprek en een onderzoek.

Tijdens deze afspraak wordt samen besproken welke hulp nodig is en welke zorg goed past. De fysiotherapeut kijkt in deze behandeling ook naar lichamelijke mogelijkheden en beperkingen. Indien nodig vind de afspraak plaats bij je thuis. Sommige patiënten vinden het fijn om familie of een bekende te laten aanschuiven bij dit gesprek. Dat kan natuurlijk!

In het behandelplan worden het doel en de aanpak voor behandeling vastgelegd. Tijdens de behandelingen kan bijvoorbeeld worden gewerkt aan vermindering van pijnklachten of behoud van mobiliteit en zelfstandigheid. De meerwaarde zit erin dat je samen met de therapeut op zoek gaat naar mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Geriatriefysiotherapie - praktijk
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wordt geriatriefysiotherapie vergoed?

Als je beschikt over een aanvullende verzekering voor fysiotherapie wordt een behandeling geriatriefysiotherapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Voor geriatriefysiotherapie aan huis wordt een extra toeslag gerekend, echter wordt deze behandelingen aan huis door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Langdurige fysiotherapie wordt in sommige gevallen vergoed vanuit je basisverzekering. Er wordt samen met jouw therapeut gekeken of dit op jou van toepassing is.

Wil je meer informatie over de vergoedingen of over onze tarieven? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig voor geriatriefysiotherapie.  Aanmelding en behandeling kan zonder verwijzing van een (huis)arts. Voor behandeling aan huis is wel een verwijzing nodig.

Is een behandeling aan huis mogelijk?

Afhankelijk van jouw hulpvraag en mobiliteit is het inderdaad mogelijk dat de geriatriefysiotherapeut bij jou aan huis komt voor een behandeling. Je kan jouw huisarts of specialist vragen hiervoor een verwijzing te schrijven.

Kan je alleen bij een geriatriefysiotherapeut terecht als je oud bent?

Nee, ook voor jonge mensen staat onze geriatriefysiotherapeut voor je klaar. Deze therapeut helpt bij problemen rondom ziekenhuisopname, mobiliteit en problemen in de ADL. De geriatriefysiotherapeut is er dus niet alleen voor ouderen.