Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie: fysiotherapie voor ouderen

Bij het ouder en minder beweeglijk worden kunnen klachten of belemmeringen ontstaan in het dagelijks functioneren. De geriatrie- of ouderenfysiotherapeut weet als geen ander welke fysiotherapie en leefstijlaanpassingen nodig zijn.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Met het ouder worden van het lichaam veranderen lichaamsprocessen en bewegingsmogelijkheden. De geriatrie- of ouderenfysiotherapeut is er niet alleen voor complexe gezondheids- en beweegproblemen, maar ook voor preventie van klachten middels gericht en passend bewegen om zo lang mogelijk vitaal te blijven.

Behandeling geriatrie fysiotherapie

Werkend vanuit aandacht en vertrouwen aan persoonlijke mogelijkheden

De getriatriefysiotherapeut weet als geen ander raad met complexe hulpvragen en hulpvragen gericht op behoud van vitaliteit en zelfstandigheid. Tijdens de eerste afspraak start de fysiotherapeut met een intakegesprek en een onderzoek.

Tijdens deze afspraak wordt samen besproken welke hulp nodig is en welke zorg goed past. De fysiotherapeut kijkt in deze behandeling ook naar lichamelijke mogelijkheden en beperkingen. Sommige patiënten vinden het fijn om familie of een bekende te laten aanschuiven bij dit gesprek. Dat kan natuurlijk!

In het behandelplan worden het doel en de aanpak voor behandeling vastgelegd. Tijdens de behandelingen kan bijvoorbeeld worden gewerkt aan vermindering van pijnklachten of behoud van mobiliteit en zelfstandigheid. Dit doet de therapeut door vanuit jouw mogelijkheden samen te werken aan conditie en kracht.

Geriatriefysiotherapie voor ouderen
Afspraak maken