Fysiotherapie voor ouderen

Als je ouder wordt, merk je vaak dat de beweeglijkheid van het lichaam achteruit gaat en hierdoor het dagelijks functioneren belemmerd wordt. De fysiotherapeut zoekt samen met jou naar de meest geschikte manier om goed te bewegen.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Onze fysiotherapeut heeft ruime kennis van de ziekten en klachten die soms bij het ouder worden horen. De therapie richt zich op het verminderen van klachten tijdens het dagelijks bewegen, het voorkomen van achteruitgang en bevorderen of behouden van zelfstandigheid.

Behandeling fysiotherapie voor ouderen

Met aandacht en vertrouwen in de eigen mogelijkheden

De behandeling duurt ongeveer 25 minuten. De eerste afspraak is meestal de intake. Deze afspraak wordt gebruikt om een goed beeld te krijgen van de klachten en dat doet de fysiotherapeut onder meer door onderzoek te doen. Daarna worden de mogelijkheden voor behandeling besproken en als behandeling nodig is, wordt er een behandelplan opgesteld. De therapeut werkt met je op de praktijk, maar komt ook graag aan huis als dat nodig is. Tijdens de behandeling richt de fysiotherapeut zich op vermindering van pijnklachten, behoud van mobiliteit en het zelfstandig functioneren. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en het doel van de therapie.

Maak direct een afspraak