mantelzorgbegeleiding ergotherapie

Mantelzorgbegeleiding

Als mantelzorger komt er veel op je af. Goede begeleiding door de ergotherapeut kan veel voor je betekenen. Vanuit een gelijkwaardige, betrokken houding biedt de ergotherapeut praktische oplossingen, advies en training op een breed terrein.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

De ergotherapeut is er ook voor mantelzorgers. De ergotherapeut is er voor je bij het vinden van balans, overzicht en vereenvoudiging van taken. De ergotherapeut adviseert en ondersteunt met aandacht en vanuit vertrouwen.

Begeleiding mantelzorgers

Mantelzorg ontstaat meestal vanuit een persoonlijke relatie. Dat maakt het echt anders dan vrijwilligerswerk. Als mantelzorger bied je praktische en emotionele steun aan iemand uit je omgeving. Vaak neem je als mantelzorger het grootste gedeelte van de zorg voor je rekening en weet je goed wat nodig is. Wat je rol ook is en hoe intensief die in meer of mindere mate is, sta stil bij wat deze rol doet voor jou persoonlijk, zowel mentaal als lichamelijk.

De ergotherapeut is er voor jou en je naaste als het gaat om afstemming over verbeteren van zelfredzaamheid, begeleiding bij aanpassingen in huis, begeleiding bij het aanvragen van zorg, -middelen of -praktische hulp. De ergotherapeut kijkt breed en werkt praktisch. De communicatie is open zodat je overzicht houdt of weer terugkrijgt.

Tijdens een intake inventariseert de ergotherapeut de behoefte aan ondersteuning. Ze kijkt samen naar wat goed gaat en wat verbeterd kan worden. Misschien heb je wel een hele specifieke hulpvraag waar de ergotherapeut mee aan de slag kan. Wil je weten wat ergotherapie voor jou kan betekenen? Onze ergotherapeuten vertellen er graag meer over.

ergotherapie mantelzorg begeleiding content
Afspraak maken