epte

EPTE therapie bij pees- en spierklachten

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) is een effectieve therapie voor matig tot slecht herstellende pees- en spierklachten. Met een naaldje wordt het aangedane gebied met stroom met zeer lage intensiteit behandeld.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

EPTE is een techniek die in onze praktijk toegepast wordt door speciaal hiervoor getrainde echografie-fysiotherapeuten. De therapeuten werken zorgvuldig en met aandacht en hebben de beschikking over hoge standaard echografie- en EPTE apparatuur.

Behandeling met EPTE

Wat brengt het je!?

EPTE is een nieuwe zeer succesvolle techniek die wetenschappelijk is onderbouwd en in wordt gezet bij het verhelpen van chronische peesklachten. Vaak word je voor een EPTE behandeling doorverwezen door je fysiotherapeut. Een EPTE behandeling duurt ongeveer vijftien minuten.

Na een goede uitleg over de behandeling kijkt de EPTE therapeut met behulp van echografie naar het aangedane weefsel. Precies daar wordt een zeer dun naaldje ingebracht. Daarna brengt het EPTE apparaat stroom onder zeer lage intensiteit naar het gebied. Door specifieke kleine bewegingen te maken met de naald komt er een lichaamsreactie op gang. Deze reactie veroorzaakt een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefselvezels gaat aanmaken. Zelfs als de pees al jaren pijnlijk of beschadigd is.

Het is belangrijk dat er naast de EPTE behandeling ook gericht gewerkt wordt aan herstel. Dit doen wij met een speciaal op jouw klacht afgestemd trainingsprogramma, gericht op de belastbaarheid van het spier- of peesweefsel.

Afspraak maken