Echografie fysiotherapie

Echografie MSU

Met echografie kun je sneller en gerichter een diagnose stellen en herstel volgen. Dat is waardevol: hoe beter we de oorzaak van de klacht kennen, hoe gerichter de behandeling is en hoe groter het behandeleffect.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Echografie is snel, pijnloos en ongevaarlijk. Wij werken met echo-apparatuur die voldoet aan de ziekenhuisstandaarden. Onze echografist is uitstekend opgeleid en volgt een continu programma voor up-to-date houden van vaardigheden én het inzetten van nieuwe inzichten uit het vakgebied.

Een diagnose stellen met echografie

Wat brengt het jou!?

De echografist werkt met een behandelkop (een probe) die met gel op het aangedane gebied wordt geplaatst. Geluidsgolven komen tot een beeld met grijstinten. Hierin onderscheidt de echografist bot, vocht en weefsel als spieren, pezen of kalkafzettingen. De echografist is opgeleid om op de beelden te kunnen zien wat er in het lichaam gebeurt. Daarbij wordt in onze praktijk apparatuur van hoge kwaliteit en conform de ziekenhuisstandaard gebruikt, wat een enorm positief effect heeft op de beeldvorming.

Tijdens het bewegen van het aangedane deel van het lichaam, wordt in beeld gebracht hoe de pijnlijke beweging ontstaat. Aan de hand van de beelden wordt een rapport gemaakt voor de fysiotherapeut waarbij je in behandeling bent. Deze neemt de verkregen informatie met jou door en draagt zorg voor het behandelplan.

Echografie
Afspraak maken