dry needling

Dry needling

Soms ontstaan klachten doordat de spanning in de spieren te hoog wordt. Er ontstaan dan bewegingsbeperkingen of (uitstralende) pijn. Bij te hoge spierspanning kan een triggerpoint ontstaan: een ‘knoop’ in een spier. Deze triggerpoints worden met dry needling behandeld, als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Al jaren met succes in onze praktijk: dry needling

Dry needling, ook wel triggerpointtherapie, is al jaren een succesvolle methode in onze praktijk. Reeds bij de intrede in Nederland ervaarden we dat de methode vaak net dat stapje is wat nodig is om tot herstel te komen.

Samen met aandacht voor uitleg, oefeningen en eventueel aanvullende behandeling werkt de fysiotherapeut aan snel herstel. Nú en op de lange termijn.

Behandeling met dry needling

Wat beweegt jou!?

De in dry needling gespecialiseerd fysiotherapeut brengt je klachten in kaart en onderzoekt de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken. In deze spieren wordt gezocht naar triggerpoints. Door deze plaatsen gericht aan te prikken met een droog naaldje gaan de spieren ontspannen. Als het juiste triggerpoint gevonden is, spant de spier zich even kort aan. Dat kan soms gevoelig zijn en een soort ‘kramp’ gevoel geven. Als na enkele tellen het naaldje verwijderd wordt, verdwijnt dit krampgevoel ook. Soms voelen de spieren wat vermoeid en zwaar aan na de behandeling. Dit gevoel verdwijnt vaak snel.

De behandeling zorgt voor snelle en langdurige ontspanning van de spier. Afhankelijk van de ernst en locatie van de klachten, wordt de behandeling nog enkele malen achtereen herhaald.

dry needling
Afspraak maken