bekkenfysiotherapie postpartum consult header

Herstel na je zwangerschap en bevalling: het postpartum consult

Ongeveer zes weken na je bevalling is er het postpartum consult bij de bekkentherapeut. Dit consult is er voor vrouwen waarbij het herstel van buik en bekkenbodem niet helemaal vanzelf gaat óf vrouwen die vragen hebben over opbouw van (sport)belastbaarheid.

Direct een afspraak maken

Bekkenfysiotherapie is er voor jou, tijdens en na je zwangerschap!

Het postpartum bekkenconsult wordt begeleid door de master bekkenfysiotherapeut of gediplomeerd postpartum fysiotherapeut. Als specialist van het bekken weten zij als geen ander wat het belang is van goed omgaan met bekkenklachten na je zwangerschap, wat de impact van deze klachten kan zijn én hoe je het snelst herstelt en klachtenvrij blijft.

Het postpartum consult

Neem je lijf serieus, het consult loont echt.

Het postpartum consult bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek over de bevalling en het verloop van het herstel. Hierop volgt onderzoek waarbij gekeken wordt naar het herstel van de buikspieren en de stabiliteit van het bekken. Een inwendig onderzoek wordt gedaan om te beoordelen hoe het met de bekkenbodemfunctie is.

De bekkentherapeut bespreekt welke oefeningen voor jou geschikt zijn. Zo wordt het herstelproces bevorderd. Samen met jou wordt bekeken of verdere begeleiding nodig en door jou gewenst is.

Het postpartum consult duurt 60 minuten en wordt door de aanvullende verzekering vergoed. Er is geen verwijzing nodig. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de praktijk.

Maak direct een afspraak