Kinderpraktijk
Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut is specialist in de behandeling van klachten, bij zowel mannen als vrouwen, samenhangend met de bekkenbodem zoals lage rug, bekken, urinewegen, geslachtsorganen, de maag, darmen en seksuele klachten.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

Het bekkengebied is een complex lichaamsgebied dat snel uit balans raakt. Bekkenklachten komen héél veel voor. De klachten zijn soms mild, maar kunnen je dagelijks leven ook behoorlijk negatief beïnvloeden.

Daarom is er de bekkenfysiotherapeut, dé therapeut die je helpt bij alle klachten die samenhangen met het bekkengebied.

Behandeling bekkenfysiotherapie

De begeleiding van een bekkentherapeut start met de intake waarin de klachten aan de hand van een vraaggesprek goed in kaart worden gebracht. De bekkentherapeut legt je uit hoe het bekkengebied werkt, hoe balans verloren kan gaan en opnieuw hersteld kan worden. In aanvullend onderzoek wordt informatie verkregen over je houding, spierkracht, ademhaling en de stabiliteit en beweeglijkheid van je rug en bekken.
Tijdens de tweede behandeling wordt aanvullend onderzoek verricht, al dan niet inwendig. Hierover ontvang je vooraf informatie. Hoe het behandeltraject eruit ziet, is helemaal afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek.

Voorbeelden van behandelmethoden zijn: myo-feedback, functionele elektrostimulatie en vaginale of anale ballontraining. Tijdens de fysiotherapie behandeling voor bekken wordt je behandelplan regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Bekkenfysiotherapie Oefeningen
Afspraak maken