Bekkenfysiotherapie
Onze erkende bekkenfysiotherapeut zijn specialist in de behandeling van klachten, bij zowel mannen als vrouwen, samenhangend met de bekkenbodem zoals lage rug, bekken, urinewegen, geslachtsorganen, de maag, darmen en seksuele klachten.
Wanneer bekkenfysiotherapie
Met de volgende klachten kun je bij de bekkenfysiotherapeut terecht:
Blaas en plassen
- Urineverlies
- Frequente aandrang voor plassen
- Moeilijk kunnen beginnen met plassen
- Terugkerende urineweginfecties
- Nadruppelen
- Urineverlies na een prostaatoperatie
Ontlasting
- Obstipatie
- Ontlastingsverlies
- Niet kunnen ophouden van windjes
Zwangerschap en postpartum
- Bekkenpijn en klachten in lage rug tijdens of na de zwangerschap
- Bekkenbodemklachten tijdens of na de zwangerschap
- Pijn litteken van knip, ruptuur of keizersnede
- Diastase
Seksueel
- Pijnklachten bij het vrijen
- Vaginisme
- Erectiestoornissen
- Pijn rond de ejaculatie
Verzakkingen
- Klachten door verzakking van baarmoeder, blaas of darm
- Pre- of postoperatief verzakkingsoperatie
Pijn
- Buikpijn
- Pijn vaginaal
- Pijn penis of testikels
- Klachten na operatie in het bekkengebied of in de onderbuik
- Bekkenpijn
De juiste specialist
Het bekkengebied is een complex lichaamsgebied dat snel uit balans raakt. Bekkenklachten komen héél veel voor. De klachten zijn soms mild, maar kunnen je dagelijks leven ook behoorlijk negatief beïnvloeden.
Onze erkende bekkenfysiotherapeuten hebben een gespecialiseerde 3-jarige masteropleiding afgerond en zijn officieel geregistreerd, wat hen onderscheidt van anderen aanbieders in het vakgebied. Kies voor bewezen deskundigheid, bij ons ben je verzekerd van professionele zorg voor al je bekkenklachten.
Ervaringen met onze praktijk
Behandeling bekkenfysiotherapie
De begeleiding van een bekkentherapeut start met de intake waarin de klachten aan de hand van een vraaggesprek goed in kaart worden gebracht. De bekkentherapeut legt je uit hoe het bekkengebied werkt, hoe balans verloren kan gaan en opnieuw hersteld kan worden. In aanvullend onderzoek wordt informatie verkregen over je houding, spierkracht, ademhaling en de stabiliteit en beweeglijkheid van je rug en bekken.
Tijdens de tweede behandeling wordt aanvullend onderzoek verricht, al dan niet inwendig. Hierover ontvang je vooraf informatie. Hoe het behandeltraject eruit ziet, is helemaal afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek.
Voorbeelden van behandelmethoden zijn: myo-feedback, functionele elektrostimulatie en vaginale of anale ballontraining. Tijdens de fysiotherapie behandeling voor bekken wordt je behandelplan regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.
Veelgestelde vragen
Als je beschikt over een aanvullende verzekering voor fysiotherapie worden de behandelingen door de bekkenfysiotherapeut meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Je kan dit nakijken in jouw polis.
Wil je meer informatie over de vergoedingen of over onze tarieven? Neem dan contact op met onze praktijkassistente.
Je hebt geen verwijzing nodig voor bekkenfysiotherapie. Je kan direct een afspraak maken via onze praktijkassistente.
Het kan zijn dat tijdens een behandeling bekkenfysiotherapie ook inwendig onderzoek uit wordt gevoerd. Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut is onze therapeut bevoegd om dit te doen om zo klachten beter in kaart te brengen. Ook kan de bekkenfysiotherapeut zo controleren op de oefeningen op de juiste manier worden gedaan.
Na ongeveer zes weken kan je langskomen bij de bekkenfysiotherapeut voor een postpartum consult. Meer informatie hierover vind je op de pagina Bekkenfysiotherapie Postpartum.