hydrofysiotherapie header

AquaFysio

Revalideren in water heeft veel voordelen! Water zorgt voor een verlaagde belasting op de gewrichten. Daarom is, juist in de eerste herstelfase, AquaFysio een veilige en doeltreffende revalidatiemethode. Ook zorgt het trainen in het water voor spierversterking en verbetering van de algehele conditie.

Direct een afspraak maken

Trainingstijden en groepen

Voor een optimaal effect vindt AquaFysio plaats in kleine, vaste groepen. Elke groep heeft zijn eigen fysiotherapeut die voor een gevarieerde lesinhoud zorgt. De fysiotherapeut bepaalt met jou of het trainen in het water een geschikte behandelmethode is. Ook het kiezen van de juiste groep gaat in overleg met de fysiotherapeut.

Deskundige en intensieve begeleiding

In onze praktijk beschikken wij over een ruim zwembad. Hier train je met twee fysiotherapeuten óf een fysiotherapeut en een fitcoach in een kleine groep. De fysiotherapeuten hebben een speciale training afgerond voor het begeleiden van de AquaFysio groepen.

AquaFysio

Wat beweegt jou!?

Met jou bepaalt de fysiotherapeut of AquaFysio geschikt is voor je klachtenbeeld. Dat gebeurt tijdens de intake. Daarin gaat de fysiotherapeut met je na wat het beste past en of deze hydrotherapie de beste oplossing is. AquaFysio wordt ook wel ‘hydrotherapie’ of ‘fysiotherapie in water’, genoemd.

Een begeleidingssessie duurt ongeveer dertig minuten minuten (exclusief omkleden). De fysiotherapeut begeleidt jou bij het uitvoeren van oefeningen in het water en geeft advies over bewegen en oefenen thuis.

De locatie Ouwerkerk van Bruyst Vught maakt gebruik van het zwembad in Feel Fit Center Vught in hetzelfde pand. Het zwembad is uitstekend geschikt voor hydrotherapie op individueel en groepsniveau.

hydrofysiotherapie content
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat zijn de trainingsmogelijkheden bij Bruyst Vught?

Als praktijk gevestigd in Sportcentrum Feel Fit maken wij gebruik van de uitgebreide trainingsmogelijkheden van het centrum! Er is ruimte voor een-op-een begeleiding of groepstraining. Ook maken we gebruik van het zwembad voor revalidatietraining. Dit heet AquaFysio. Ook buiten trainen is mogelijk.

Wanneer kan ik starten?

Instromen is op ieder moment mogelijk. Het programma loopt het hele jaar door.

Moet ik lid zijn van FeelFit om te mogen deelnemen?

Het is niet nodig om lid te zijn van FeelFit als je deelneemt in onze FysioFitness of Revalidatieprogramma’s.

Kan ik me omkleden of douchen na het trainen?

Jazeker. De praktijk beschikt over gescheiden kleedruimten met douches. Kom ruim op tijd, zodat je op tijd kunt starten met de training.

Wat kost AquaFysio?

Bel onze praktijk om te informeren naar de prijs van AquaFysio.