Acupunctuur kinderen

Acupunctuur bij kinderen

Wat oudere kinderen kunnen baat hebben bij acupunctuur. Bij acupunctuur beïnvloedt de therapeut met behulp van kleine naaldjes de energiezones in het lichaam. Door de balans die hierdoor ontstaat, treedt herstel of verlichting van klachten op.

Direct een afspraak maken

De juiste specialist

In onze praktijk heeft de acupuncturist zich gespecialiseerd in deze discipline door het afronden van de vierjarige vervolgstudie acupunctuur. De acupuncturist kijkt anders naar klachten, werkt aan de juiste energiebalans in het lichaam van je kind of jong-volwassene en zet het lichaam zo aan tot herstel. De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Behandeling acupunctuur voor kinderen

Acupunctuur gaat uit van meridianen, die je kunt zien als onzichtbare banen in ons lichaam. Langs deze banen lopen twee krachten die tegengesteld zijn aan elkaar: Yin en Yang. Als het lichaam uit balans is, zijn Yin en Yang dit meestal ook. De acupuncturist herstelt deze balans door heel nauwkeurig kleine naaldjes te zetten op plaatsen op het onderhuids bindweefsel. Deze plaatsen op je huid staan in verbinding met een bepaalde functie of een orgaan en noemen we de acupunctuurpunten.

Voor wat oudere kinderen en jongeren is acupunctuur net zo geschikt als voor een volwassene. Wel is het nodig dat je kind geen moeite heeft met stilliggen, zodat de naaldjes hun werk kunnen doen. Op welke leeftijd dat zo is zal per kind verschillen. Acupunctuur is zonder risico. De acupuncturist in onze praktijk is medisch onderlegd en werkt met wegwerpnaalden en volgens strikte hygiëneprotocollen.

De duur van een acupunctuurtraject verschilt per klacht. Tijdens de eerste afspraak, de intake, kan de acupuncturist op basis van de informatie over je kind vaak een goede indicatie geven over het aantal benodigde behandelingen.

Maak direct een afspraak