25 juni 2021

Uniek in Nederland en voor jou heel dichtbij: Het bewegingsanalyselab

Bij Bruyst Helvoirt brengen podotherapeuten in samenwerking met de fysiotherapeuten van onze praktijk met een uniek bewegingsanalysesysteem de sterke en zwakke punten van jouw loopsysteem in kaart. Zeer waardevol én uniek in Nederland!

Bewegingsanalyselab

Het bewegingsanalyselab is een samenwerking tussen Voetencentrum Wender en de fysiotherapeuten van onze praktijk. Tijdens de analyse loop je op verschillende snelheden op een loopband. Er worden high-speed- en infraroodopnames gemaakt, waarbij de beweging van markers op jouw lichaam gevolgd wordt. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk de video!

Wat kun je met een loopanalyse?

Een loopanalyse geeft onze fysiotherapeuten en de podotherapeut een schat aan informatie. Topsporters, maar ook recreatieve sporters vinden hun weg naar het bewegingsanalyselab. Met de informatie uit de analyse geeft het team een onderbouwd advies en oplossing voor het verhogen van je prestaties, ter voorkoming van blessures, voor inzet van juiste schoenen, een advies voor passende therapie en een goede basis voor behandeling door de fysiotherapeut en de podotherapeut.

Ook als je loopklachten hebt die al wat langer bestaan en niet voortkomen uit sportactiviteit, is het onderzoek van grote waarde en zorgt het voor een gerichte aanpak in de behandeling door de fysiotherapeut en de podotherapeut.