12 april 2021

3 tips van een diëtist om een gezond gewicht te bereiken

Wil jij afvallen en jouw ideale gewicht bereiken? Onze diëtist Sandra deelt alvast 3 handige tips met je! Vaak is het lastig om jouw eetpatroon dat je al jaren gewend bent aan te passen en diëten hebben vaak maar kort effect. Sandra stelt voor jou een gevarieerd voedingspatroon samen dat je helpt bij het behalen van een gezond gewicht dat bij jou past.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tips-dietist-afvallen-gezond-gewicht-bereiken.jpg

“Afvallen door een dieet te volgen geeft vaak niet het gewenste effect”

“Het volgen van een streng dieet zorgt wel voor gewichtsverlies op de korte termijn, maar op de lange termijn is dit nauwelijks vol te houden. Het zorgt daarna juist weer voor gewichtstoename en soms zelfs met een paar kilo extra erbij. Oftewel: het beruchte jojo-effect”, stelt Sandra.

Hoe kan ik een gezond gewicht bereiken?

Diëtist Sandra geeft je advies en begeleiding over een gevarieerd voedingspatroon dat je helpt om een gezond gewicht te bereiken. “Verwacht van mij geen strenge eetadviezen of strikte voedingsschema’s, want die zijn er al genoeg”, stelt Sandra. Samen met haar stel je dan ook een passend voedingspatroon samen waardoor je een gezond gewicht behaalt én behoudt.

“En ja, bij zo’n voedingspatroon passen ook lekkere, ‘ongezonde’ producten”, zegt Sandra. “Voeding moet namelijk niet alleen gezond zijn, maar ook lekker. Ik zie vaak opluchting bij de cliënt wanneer ik aangeef dat er zeker wel eens ‘gesnoept’ mag worden. Natuurlijk mag dit soms. Anders is het niet vol te houden op de lange termijn. Bovendien kan wat voor een gezond is, dat voor een ander juist niet zijn. Een passend voedingspatroon opstellen voor wie een gezond gewicht wil bereiken is dan ook altijd maatwerk.”

3 tips om een gezond gewicht te bereiken

Om je alvast op weg te helpen deelt onze diëtist Sandra alvast 3 handige tips voor wie af wil vallen.

Tip 1. Verander je mindset van ‘ik ben aan het lijnen’ naar ‘ik ben bewust aan het eten’.

Tip 2. Eet niet tijdens het tv kijken, lezen, kijken op je telefoon of wanneer je iets anders aan het doen bent. Je eet dan meer omdat de verzadiging later optreedt.

Tip 3. Vraag je af of je wel echt honger hebt. Vaak wil je iets snaaien om maar wat te kauwen. Kies in dat geval voor een wortel of komkommer. Deze groentes geven die bevrediging ook, maar bevatten nauwelijks calorieën.

Wil jij hulp bij het bereiken van een gezond gewicht?

Wil jij graag enkele kilo’s afvallen en een gezond gewicht bereiken? Sandra stelt graag voor jou een passend voedingspatroon samen en houdt daarbij rekening met jouw voorkeuren. Maak een afspraak bij onze praktijk en kom langs voor een kennismakingsgesprek.