26 november 2020

Thuiswerktips

Veel mensen werken momenteel vanuit huis. Onze therapeuten geven tips voor een gezonde houding.

Heel wat mensen in Nederland werken momenteel vanuit huis, in navolging van het advies van RIVM. Denk je goed aan je houding? Tips hierbij van onze therapeuten zijn:  

  • Zorg voor een nette en opgeruimde werkplek met voldoende ruimte om je heen.
  • Beweeg regelmatig tussendoor. Je kunt oefeningen doen om je schouders los te rollen, maar ga ook bij je beeldscherm vandaan en ga lekker een stukje wandelen buiten. Voor mensen die 8 uur per dag achter een beeldscherm werken geldt elk half uur bij het beeldscherm weg.
  • Doe tussendoor aan kantoorgym om je lijf te ontspannen: naast het losmaken van je schouders, draai regelmatig met je hoofd, kijk om de 20 minuten beeldschermkijken 20 seconden in de verte, strek je armen boven je hoofd weg, draai met je polsen, draai met je romp. Kantel je bekken, span je bilspieren aan en ontspan weer, hef een voor een je benen en beweeg wat met je voeten. 
  • Zit je langer dan 2 uur achter een laptop gebruik dan een laptopstandaard. Wissel zittend en staand werken op je beeldscherm af. De gewenste instellingen vindt je in de afbeelding hieronder. 
  • Zorg voor een actieve zithouding. Dit kun je creëren door bijvoorbeeld een kussen of handdoeken onder je billen te leggen. Je kunt ook je stoel vervangen voor een oefenbal!
  • Ga met je rug naar het licht toe zitten zodat je er niet recht in kijkt als je aan het werk bent.