13 juni 2022

Wat te doen bij een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een ontstekingsaandoening veroorzaakt door overbelasting. Deze aandoening is meestal niet het gevolg van één verkeerde beweging, maar van lang achter elkaar gemaakte ‘verkeerde’ bewegingen. Onze fysiotherapeuten zijn ervaren met het behandelen van deze klacht.

Een tenniselleboog is vaak pijnlijk en de pijn is voelbaar aan de buitenkant van de elleboog. De pijn kan ook uitstralen naar de onderarm, bovenarm of de schouder.

De behandeling bij onze fysiotherapeut start meestal met rust in combinatie met lichte rek- en bewegingsoefeningen. Daarna wordt er aan jouw herstel gewerkt. Vaak wordt de innovatieve behandelmethode shockwave ingezet.

Shockwave therapie is een effectieve therapie geschikt voor pijnklachten. Vaak zijn er maar enkele behandelingen nodig en treedt herstel snel op.

Shockwave wordt vaak gedaan in combinatie met echografie, medical taping, dry needling of diepe massage. Als laatste volgen de spierversterkende oefeningen voor versterking van de conditie van de elleboog waardoor deze beter belastbaar wordt.

Heb jij last van een tenniselleboog? Neem dan contact op met onze praktijk. We helpen je graag!