26 september 2020

Stoptober acupunctuur Uden

Tijd om te stoppen met roken. Wist je dat acupunctuur hierbij ondersteunt? Wacht dus niet langer en maak jouw afspraak

Acupunctuur ter ondersteuning bij Stoppen met Roken

Wil je stoppen met roken? Acupunctuur kan helpen ter ondersteuning. Zeker de eerste weken zijn de ontwenningsverschijnselen het ergst. Denk aan behoefte aan snacken, hoofdpijn, moeite met slapen, geprikkeld en onrustig. Je lichaam is vaak binnen een paar weken aan de nieuwe situatie gewend en juist in deze weken kan acupunctuur de nodige ondersteuning bieden, mits je echt gemotiveerd bent.

Wat te verwachten

De eerste keer krijg je naast wat naaldjes in armen en benen ook speciale verblijfsnaaldjes geplaatst op de oren. Daar komt een pleistertje overheen en deze kunnen zo ongeveer drie weken blijven zitten. Na die ene keer kom je 1 tot 2 keer terug of meer als daar behoefte aan is, meestal eens per 3 weken. Dat verschilt per persoon en situatie. De een komt namelijk in kilo’s aan en de ander heeft met name veel frustratiestress. Iedereen krijgt dus een behandeling op maat. Het zetten van de naaldjes voel je niet of nauwelijks. 

Let wel, acupunctuur is dus een ondersteuning en geen wondermiddel. Je moet het zelf doen, maar acupunctuur kan het je zeker makkelijker maken!

Kosten en vergoeding

Of acupunctuur vergoed wordt hangt af van jouw zorgverzekering. Het maakt vaak onderdeel uit van het aanvullende zorgverzekeringspakket voor alternatieve zorg. De kosten voor een behandeling acupunctuur bij Bruyst Uden van 30 minuten zijn € 50,75 voor de intake en per vervolgbehandeling ook € 50,75. Eventueel € 60,= voor een behandeling van 45 minuten.

Maak nu een afspraak!

Ook stoppen met roken? Begin nu en maak een afspraak, je kunt snel terecht.