9 augustus 2021

Shockwave therapie succesvol inzetten

Soms heeft het lichaam moeite met goed herstellen van een blessure of aandoening. Vaak zijn patiënten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, maar is het effect er niet of maar tijdelijk. Bij klachten van dit type zetten wij vaak met succes shockwave therapie in.

Innovatieve behandelmethode

Shockwave is een relatief nieuwe behandelmethode en kan effectief worden ingezet bij o.a. hielspoor, peesontstekingen, verkalkingen en chronische pijnklachten. Vaak zijn er maar enkele behandelingen nodig en treedt herstel snel op. Voor en succesvolle behandeling werken onze therapeuten Erik en Pieter nauw samen met hun collega Jelle die gespecialiseerd is in shockwave en werkzaam bij Fysiotherapie Kapellaan-Ouwerkerk in Vught.

Pieter licht toe: “Als wij er niet uitkomen met onze manuele vaardigheden schakelen wij Jelle in om het aangedane gebied met echografie in kaart te brengen. Wanneer Jelle een indicatie vindt om shockwave toe te passen zal dit in overleg met de patiënt worden uitgevoerd. De behandelingen daarna zijn weer bij Erik of mij in Helvoirt en moeten opeenvolgend binnen een bepaalde periode zijn voor het beste effect. Dit, in combinatie met de juiste oefeningen, moet de pees doen herstellen of verbeteren van functie zodat de blessure afneemt. Veel patiënten ervaren de shockwave therapie als zeer positief, herstellen sneller en zijn erg te spreken over de samenwerking met de praktijk in Vught.”

Meer weten?

Wil je meer weten over shockwave therapie of een direct een afspraak maken? Neem dan contact op met onze praktijk.