26 november 2020

Online behandeling kind

Door Covid-19 is behandeling in de praktijk niet voor iedereen mogelijk. Voor hen bieden wij behandelen op afstand (online videobellen).

Heeft jouw kind therapie nodig maar kunnen jullie niet naar de praktijk komen?

Normaalgesproken komt je kind bij ons op de praktijk. Of de kindertherapeut komt bij jullie aan huis. Door de maatregelen van het kabinet en de beroepsverenigingen in maart 2020 omtrent het virus was het tijdelijk niet meer mogelijk om op de praktijk of aan huis behandeld te worden, door de kinderfysiotherapeut, kinderergotherapeut of kinderlogopedist. Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld en is behandeling op de praktijk weer toegestaan. Natuurlijk zorgen we voor goede hygiëne en passende omgangsmaatregelen. Voor hen waarvoor het toch niet mogelijk is om naar de praktijk te komen door bijv. verkoudheid of het behoren tot een risicogroep, bieden wij behandelen op afstand.

Wij zijn er ook online voor jou en je kind!

Onze (kinder)therapeuten staan klaar om jouw kind op afstand te behandelen en te voorzien van advies en oefeningen. Zo kan de behandeling van je kind voortgezet worden, als dit niet op de praktijk kan. Met veel creativiteit en enthousiasme bereiken we ook op afstand veel.

Met videobellen of een telefonisch consult bereiken we vaak meer dan je denkt. Wij staan voor je kind klaar. Online, op afstand… maar toch heel dichtbij. Zorg zoals je dat van ons gewend bent. Met aandacht en de benodigde tijd. Wees welkom… telefonisch of online.

Hoe werkt Online Therapie?

Online contact met de kindertherapeut

Wat je bij voorkeur nodig hebt is een computer met microfoon en webcam. Indien je hier niet over beschikt is video contact ook mogelijk via tablet of telefoon. Dit kan ook via onze afsprakenapp! Je therapeut treedt online in contact met jou en je kind, je ontvangt hierover instructies per mail. Mogelijk vraagt de kindertherapeut ook om alvast wat spel- en oefenmateriaal klaar te leggen, zoals een bal, gewichtje, tekenmateriaal of een spelletje.

Kosten vergoed

Zowel kinderfysiotherapie, kinderergotherapie als kinderlogopedie worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt ook de kosten voor online behandeling en consult.

Eenvoudig

Geen ingewikkelde software. Wij leggen eenvoudig verbinding met je.

Een-op-een behandeling

Met videobellen heb je een-op-een een persoonlijke ‘face-to-face’ afspraak met de behandelaar van je kind. 

Je kind kan vooruit

Eerlijk en deskundig advies met aandacht. Oefeningen op maat. Wij gebruiken onze database met passende (huiswerk)oefeningen zodat jouw kind thuis aan de slag kan.