9 november 2021

Ons kinderteam staat klaar voor de hulpvraag van jouw kind

Onze kinderpraktijk biedt fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, oefentherapie cesar en diëtetiek en méér voor kinderen van 0 tot 18 jaar*. Wij geloven dat ieder kind uniek is en dus een andere behandeling nodig heeft. Daar zorgen we voor!

* N.B. Niet alle behandelingen worden op alle locaties aangeboden.

Ons multidisciplinaire kinderteam staat klaar voor de hulpvraag van jouw kind. Waar nodig werken de specialisten samen voor de beste behandeling. Altijd vanuit de nieuwste inzichten en met een aanpak die bij jóuw kind past. Een behandeling is altijd spelenderwijs en er is ruimte om te lachen. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat het ook leuk en gezellig is!

Wij helpen jouw kind graag met o.a. de volgende hulpvragen:

Kinderfysiotherapie

Ontwikkeling motoriek, bewegen en houding

Heeft je kind moeite met springen, gooien, evenwicht, sporten, zwemmen of schrijven? Of heeft jouw kind een andere hulpvraag op het gebied van motorische ontwikkeling, lichaamshouding, gezond beweeggedrag of over een blessure? De kinderfysiotherapeut is specialist op dit gebied. Ook bij vragen rondom zindelijkheid, obstipatie of bedplassen kan de kinderfysiotherapeut helpen.

Kinderergotherapie

Ontwikkeling zelfstandigheid, sociaal-emotionele en schoolse vaardigheden

Voor allerlei dingen die thuis, op school of met spelen niet goed lukken, is de kinderergotherapeut er. Zij helpt een kind bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor de zelfredzaamheid zoals zelfstandig aankleden, brood smeren of leren fietsen. Ook helpt de ergotherapeut bij schoolse vaardigheden als schrijven, concentreren, plannen van een taak, structureren en automatiseren en daarnaast bij weerbaarheid en de prikkelverwerking.

Kinderlogopedie

Ontwikkeling communicatieve vaardigheden

De kinderlogopedist is specialist in communicatie en helpt bij moeilijkheden op het gebied van spreken en taal. Zo helpt zij een kind bijvoorbeeld met taalbegrip, taalgebruik, uitspraak, verstaanbaarheid, (open) mondgedrag en voorbereidend lezen en schrijven. De logopedist helpt ook als er problemen zijn door meertaligheid.

Kinderoefentherapie cesar

Ontwikkeling lichaamshouding en beweegpatroon

Heeft je kind klachten aan bijvoorbeeld zijn nek, schouder, rug of bekken door een verkeerde houding of onjuist beweeggedrag? Onze cesar therapeut kan helpen. Ook biedt de kinderoefentherapeut hulp bij ademhalingsproblemen, spanningsklachten en chronische vermoeidheid.

Kinderdiëtetiek

Ontwikkeling goed voedings– en leefpatroon

Voeding – en daarmee energie – heeft een grote rol in de ontwikkeling van kinderen. De kinderdiëtist werkt samen met jou aan een gezond voedingspatroon en een juiste leefstijl passend bij jouw kind.

Meer weten?

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor de ontwikkeling van jouw kind? Neem gerust contact met ons op!