24 mei 2022

Nieuw! Psychosomatische fysiotherapie

Ter uitbreiding van ons behandelaanbod kun je nu bij onze praktijk ook terecht voor psychosomatische fysiotherapie. Deze specialisatie van fysiotherapie richt zich op de behandeling van klachten die met spanning en stress te maken hebben en in onbegrepen lichamelijke klachten. Tijdens de behandeling is er naast aandacht voor jouw lichamelijke klachten ook aandacht voor psychologische en sociale aspecten.

Voor welke klachten naar de psychosomatisch fysiotherapeut?

Stress en spanning zijn regelmatig de oorzaak van onbegrepen lichamelijke klachten. Als het ware zet in zo’n geval de stress zich ‘vast’ in het lichaam. Dit veroorzaakt klachten zoals: hoofdpijn, vermoeidheid, stressklachten, onbegrepen pijnklachten en depressie.

Ik kijk verder dan jouw klacht alleen, zoals bijvoorbeeld naar omgevingsfactoren en jouw gevoelens”, stelt psychosomatisch fysiotherapeut Lars Vriens.

De psychosomatisch fysiotherapeut gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klachten en stelt daarna een behandelplan op maat op.

Wil je meer weten over psychosomatische fysiotherapie of een direct een afspraak maken? Neem dan contact op met onze praktijk.