3 november 2021

Corona: update maatregelen

De praktijk is geopend voor alle paramedische zorg zoals fysiotherapie en ergotherapie. In de praktijk hanteren wij de volgende hygiëne- en omgangsmaatregelen ter preventie van Covid-19 / Corona.

Voor ieders veiligheid hebben we maatregelen genomen op onze praktijklocaties. Zo zorgen we voor goede hygiëne en zoveel mogelijk afstand. Wat zijn deze maatregelen zoal?

 • Kom alleen naar de praktijk.
 • Houd afstand.
 • Al onze therapeuten dragen een mondkapje.
 • Patiënten worden dringend verzocht om een mondkapje te dragen. In de behandelkamer kan, als de behandeling daar om vraagt en/of er afstand is van meer dan 1,5e meter, het mondkapje af worden gedaan.
  Echter is op onze locatie Gezondheidscentrum Helftheuvel in Den Bosch is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar omdat het een publieke binnenruimte betreft.
 • We schudden geen handen.
 • De therapeuten werken versprongen met verschillende start- en eindtijden. Hierdoor neemt de drukte in de wachtruimte af.
 • Kom zo kort mogelijk voor de afspraak en tenminste niet eerder dan vijf minuten naar de praktijk.
 • Wij vragen om na binnenkomst je handen te desinfecteren.
 • Bij koorts, neusverkoudheid of hoesten is behandeling op de praktijk niet mogelijk.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Onze praktijkassistenten staan je graag te woord.

Nieuws 2-11-2021 – Mondmasker en afstand houden

Vanaf zaterdag 6 november 2021 geldt de 1,5 meter richtlijn weer. Wij houden daarom zo veel mogelijk afstand. Daarnaast dragen alle therapeuten een mondmasker. Patiënten (ouder dan 12 jaar) worden dringend verzocht om een mondkapje te dragen. In de behandelkamer kan, als de behandeling daar om vraagt en/of er afstand is van meer dan 1,5e meter, het mondkapje af worden gedaan. Uiteraard blijven ook de overige hygiënemaatregelen van kracht.

Nieuws 25-6-2021 – Mondmasker niet langer verplicht

Voor patiënten en paramedici vervalt de verplichting tot het dragen van een mondmasker tijdens de behandeling. Het dragen van een mondmasker is in de praktijk daarom ook niet langer verplicht. Uiteraard mag je nog wel een mondmasker dragen als je je daar prettiger bij voelt. De plicht tot het voeren van een checkgesprek blijft gehandhaafd net als de overige hygiëne- en afstandsmaatregelen.

Nieuws 1-3-2021 – Acupunctuur en orthomoleculaire therapie weer open

Vanaf woensdag 3 maart 2021 zijn alle behandelingen binnen onze praktijk weer mogelijk. Zo ook acupunctuur* en orthomoleculaire therapie*. We verwelkomen je graag. Uiteraard blijven de hygiëne- en afstandsmaatregelen van kracht. (* = van toepassing op enkele van onze locaties).

Nieuws 14-1-2021 – Praktijk blijft geopend

De reguliere lockdown is door het kabinet verlengd tot en met 9 februari 2021. Er zijn geen restricties voor onze praktijk voor fysiotherapie/ oefentherapie, ergotherapie en (kinder)logopedie. Helaas mogen we op dit moment nog steeds geen acupunctuur * of orthomoleculaire therapie * bieden, omdat dit niet valt onder de (para)medische beroepen die tijdens de lockdown uitgeoefend mogen blijven. (* = van toepassing op enkele van onze locaties)

Nieuws 15-12-2020 – Praktijk geopend tijdens lockdown

In deze lockdown-periode t/m 19 januari 2021, blijf je van harte welkom in onze praktijk. Zorgberoepen, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist, blijven open. 

Onze hygiëne- en afstandsmaatregelen voor een veilige behandelomgeving blijven uiteraard van kracht.

Nieuws 01-12-2020 – Mondkapje verplicht

Vanaf 1 december 2020 is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Ook in onze praktijk is het voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht een mondkapje te dragen in de praktijk. Dat wil zeggen: zowel in de entree, wachtkamer, gangen als behandelruimtes. De overige hygiëne- en omgangsmaatregelen blijven uiteraard ook van kracht.

Nieuws 01-10-2020 – Therapeuten dragen mondkapjes

Onze therapeuten dragen bij de behandeling van volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar een mondkapje.

Nieuws 01-05-2020 – Praktijklocaties geopend

Onze praktijklocaties zijn geopend voor paramedische zorg. Cliënten zonder neusverkoudheid, koorts of hoesten zijn welkom voor behandeling. Indien zorg op afstand mogelijk is, als je liever niet naar de praktijk komt óf als je tot een risicogroep behoort, is online of telefonische behandeling ook mogelijk. Natuurlijk zetten wij ons in voor goede hygiëne en gelden op de praktijk extra regels voor omgang en bezoek. Wees welkom en neem contact op met de praktijk voor een afspraak.

Nieuws 28-04-2020 – Noodzakelijke zorg met beschermingsmiddelen

Vanaf heden is het voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten alleen toegestaan om noodzakelijke zorg te leveren, met persoonlijke beschermingsmiddelen. Als zorg op afstand volstaat heeft dat de voorkeur. Iedere klacht is anders en vereist een andere aanpak. Onze therapeuten bepalen in overleg met jou wat passend is.
 

Bij een afspraak in de praktijk geldt:

 • Kom zo kort mogelijk voor jouw afspraak naar de praktijk
 • Kom alleen. Maximaal 1 ouder in geval van kindertherapie 
 • Desinfecteer jouw handen bij binnenkomst
 • Houd 1,5 meter afstand en neem plaats in de wachtruimte conform de aanwijzingen
 • Wij werken met beschermingsmiddelen
 • Verkouden? Blijf thuis

Nieuws 21-04-2020 – Verlenging maatregelen

Tot nader order worden de laatst getroffen maatregelen verlengd.
 

Nieuws 31-03-2020 – Verlenging maatregelen

De maatregelen van het kabinet omtrent de paramedische beroepen zijn verlengd tot tenminste 28 april 2020. Dat wil zeggen dat wij tot die tijd alleen dringende indicaties hands-on mogen behandelen. Verder helpen wij mensen graag op afstand via videoconsult of telefonisch consult, hiermee kunnen wij ook vaak al veel betekenen. Lees meer over Online Therapie bij onze praktijk
 

Nieuws 23-03-2020 – Overstap naar veelal Online Behandeling

Op basis van de door het kabinet en de beroepsvereniging afgegeven maatregelen op 23 maart 2020 is het voor de meeste mensen tot tenminste 6 april niet meer mogelijk om op de praktijk of aan huis behandeld te worden voor fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, logopedie, acupunctuur etc. Alleen in expliciete urgente gevallen kan hier een uitzondering op worden gemaakt. De therapeut bepaalt op afstand of de urgente indicatie er is en zal conform protocol bij de behandeling beschermingsmiddelen dragen.

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat wij al onze cliënten kunnen blijven helpen. Wij bieden daarom consult en behandeling/begeleiding aan via videobellen of eventueel telefonisch. Helaas is het niet mogelijk om dan lichamelijk te behandelen maar de (fysio)therapeut kan door goed met je te spreken vaak ook al een diagnose stellen en op basis daarvan advies geven en oefeningen met je doornemen. Als je verzekerd bent voor de therapie, wordt ook het online consult door de zorgverzekering vergoed.  

Wij hebben de afgelopen week al met videoconsulten gewerkt en de betreffende therapeuten en cliënten hebben dit positief en prettig ervaren.​

Lees meer over Online Therapie bij onze praktijk

 

Nieuws 16-03-2020 – Praktijk geopend, maar strikte condities

Conform de nieuwe richtlijnen van het RIVM, GGD en KNGF zal onze praktijk geopend blijven voor een-op-een behandeling, waarbij uiteraard wel met klem gevraagd wordt om bij verkoudheidsklachten, keelklachten, longklachten of koorts je afspraak te verzetten. Therapeuten met dergelijke klachten zullen niet aan het werk gaan. Afspraken met kwetsbare patiëntengroepen worden geannuleerd. Ook de groepslessen en -trainingen komen per direct te vervallen. Waar mogelijk kan in de therapeutische behandeling gekozen worden voor meer begeleiding middels adviezen en oefeningen en minder lijfelijk contact. Ook kan telefonisch consult plaatsvinden. 

Uiteraard blijven de hygiëneregels van groot belang:

 • Was voor en na contact en regelmatig tussendoor je handen 20 seconden grondig met water en zeep, eventueel desinfectiegel gebruiken.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Géén handen schudden.
 • Verzet je afspraak bij verkoudheidsklachten, keel-, longklachten of koorts, of als je in contact bent geweest met een besmet persoon. 

Nieuws 09-03-2020 – Behandeling in deze tijd

Als paramedisch gezondheidscentrum is het van belang dat wij zorgvuldig handelen om voor onze cliënten en onszelf de besmetting proberen te voorkomen. Het is goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de fysiotherapeut, ergotherapeut, acupuncturist of logopedist gaat.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. De behandelingen gaan gewoon door zoals gebruikelijk. Therapeuten met verkoudheid, hoestklachten of koorts, zijn uiteraard niet aan het werk. Verder nemen wij de volgende maatregelen, gebaseerd op die van het RIVM.

Extra maatregelen behandeling in onze praktijk

 • Wij schudden in onze praktijk geen handen meer.
 • Therapeuten desinfecteren handen zoals gebruikelijk voor en na iedere behandeling.
 • Cliënten met verkoudheidsklachten (niezen, hoesten of koorts) of cliënten die de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een besmet persoon, verzoeken wij de afspraak te verzetten.
 • Ten aanzien van desinfectie van praktijkruimtes en ontvangstruimtes zijn extra maatregelen ingesteld.

Uiteraard kun je met vragen bellen met onze praktijk. Onze praktijkassistentes beantwoorden jouw vragen graag.