1 maart 2022

De juiste behandeling voor spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Als je last hebt van spanningshoofdpijn voelt dit alsof er een strakke band om je hoofd zit en kan je last hebben van druk rondom of achter de ogen. Vaak zijn ook je nek en schouders gespannen.

Spanningshoofdpijn verminderen

De manueel therapeut kan doormiddel van de juiste behandeling jouw spanningshoofdpijn verminderen en hopelijk wegnemen. Door onderzoek te doen naar de structuren in je schouders, nek en achterhoofdspieren kan de manueel therapeut de relatie tussen deze structuren en jouw hoofdpijn in kaart brengen. De behandeling bestaat uit mobilisatietechnieken eventueel in combinatie met dry needling.

Wist je dat… als je last hebt van hormonale schommelingen en spanningshoofdpijn acupunctuur een oplossing kan bieden?

Welke factoren verergeren spanningshoofdpijn?

Factoren die van invloed zijn op spanningshoofdpijnklachten zijn bijvoorbeeld: een verkeerde lichaams- of hoofdhouding, instabiliteit van de schouders en nek of een belastende slaaphouding. Naast mobilisatietechniek en dry needling kan de behandeling daarom ook bestaan uit oefentherapie waarbij je de stabiliteit in je nek en schouders en jouw lichaamshouding gaat verbeteren.

Heb jij last van spanningshoofdpijn? We helpen je graag, dus neem contact op met onze praktijk voor meer informatie of het maken van een afspraak.