31 januari 2022

Heb jij last van hooikoorts? Acupunctuur kan helpen!

Wist jij dat acupunctuur kan helpen om jouw hooikoortsklachten te verminderen? Sommige mensen hebben het hele jaar door last van klachten, bij andere spelen de hooikoortsklachten vooral in het voorjaar. Acupunctuur kan helpen jouw klachten te verminderen vanaf het moment dat je klachten hebt. Echter is het preventief beter om al te starten ver voordat je klachten beginnen.

Start vroeg met de behandeling

Je kan al in januari of februari starten met acupunctuur zodat je klachten in het voorjaar al veel minder heftig optreden. Door al vroeg te starten kan het afweermechanisme optimaal worden ondersteund om zo minder heftig te reageren wanneer je last krijgt van je hooikoortsallergie. Ook hebben mensen vaak geen of minder medicijnen nodig die ze normaal gesproken gebruiken voor hun allergie.

Hoe ziet een acupunctuur behandeling eruit?

Tijdens een behandeling acupunctuur worden kleine, hele dunne naaldjes op verschillende plaatsen op het lichaam geplaatst. Het plaatsen van de naaldjes beïnvloedt verschillende samenwerkende systemen in het lichaam. Zo zorgen de naaldjes voor meer doorstroming en creëren de naaldjes balans daar waar nodig. De meeste mensen ervaren de behandeling als ontspannend en niet pijnlijk.

Hoeveel acupunctuur behandelingen nodig zijn voor jouw hooikoortsklachten is afhankelijk van de ernst van je klachten. Acupunctuur valt niet onder het eigen risico en wordt vaak deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van acupunctuur voor jouw hooikoortsklachten? Neem gerust contact met ons op!