2 maart 2021

Handtherapie: voor alle klachten aan hand, pols en onderarm

Wij bieden gespecialiseerde zorg bij alle beweeg- en zelfredzaamheidshulpvragen. Daarom kun je in onze praktijk terecht bij veel specialisten. Nieuw in ons behandelaanbod is handtherapie. Vanaf nu kun je bij onze praktijk terecht bij handergotherapeut Tess Sanders.

Wanneer heb je handtherapie nodig?

Als er blessures aan de hand optreden kan dit ervoor zorgen dat je beperkt wordt in allerlei dagelijkse activiteiten. Je handen gebruik je immers de hele dag door. Handtherapie kan je helpen om van je klachten af te komen. Handtherapie richt zich namelijk op aandoeningen, klachten of blessures aan je onderarm, pols, hand of vingers om zo beperkingen te verminderen.

Voor welke klachten?

Handtherapie helpt bij de volgende klachten:

  • Carpaal tunnelsyndroom
  • Overbelastingsklachten
  • Breuken van de hand of onderarm of snijverwondingen aan vingers of hand met of zonder peesletsel
  • Bindweefselproblemen aan de hand zoals een triggervinger of de ziekte van Dupuytren
  • Reumatische klachten
  • Slijtage

De behandeling

De behandeling wordt altijd afgestemd op jouw klachten. Het doel van de behandeling is om weer zo snel als mogelijk optimaal te kunnen functioneren. Tijdens de eerste afspraak doet handtherapeut Tess een onderzoek en vraagt je naar de oorzaak van jouw klachten. Aan de hand van deze intake stelt Tess een passend behandelplan voor je op.

Hoe lang de behandeling gaat duren hangt af van jouw klachten. De handtherapeut bepreekt met jou het doel van de behandeling en de mogelijkheden om dit doel te bereiken. Dit wordt tevens vastgelegd in het behandelplan. Samen werk je zo stapsgewijs naar herstel.

Behandelmogelijkheden

Bij handtherapie maken we gebruik van functionele therapie. Daarnaast is gerichte oefentherapie erg belangrijk voor een goed herstel. Indien nodig zet Tess de expertise van collega’s in. Dat kan bijvoorbeeld de echografist, de shockwave-therapeut of manueel therapeut zijn.