25 oktober 2021

Ergotherapie: als dagelijkse activiteiten niet meer zo goed lukken

Boodschappen doen, douchen, opstaan uit een stoel, fietsen of koken. Allemaal handelingen die je dagelijks, automatisch, uitvoert. Als deze dagelijkse handelingen niet meer zo goed lukken kunnen onze ergotherapeuten hulp bieden. Zij zijn namelijk dé specialist in het bedenken en aanbrengen van verbeteringen die je dagelijks leven gemakkelijker maken.

Ook voor de volgende behandelingen kun je bij onze ergotherapeuten terecht.

Hulpmiddelenadvies

Soms is door een beperking een hulpmiddel nodig om bepaalde activiteiten weer te kunnen uitvoeren. De ergotherapeut kent alle hulpmiddelen en zoekt het hulpmiddel dat bij jou past.

Handergotherapie*

Ergotherapeut Tess heeft zich gespecialiseerd als handergotherapeut waardoor je met klachten aan hand, pols of onderarm bij haar terecht kan wanneer je door je klachten wordt beperkt bij het doen van dagelijkse handelingen.

*N.B. Deze behandeling is niet op alle locaties beschikbaar.

Mantelzorgbegeleiding

De ergotherapeut biedt praktische oplossingen, advies en training op een breed terrein aan mantelzorgers die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Scootmobieltraining

De ergotherapeut kan helpen bij het aanvragen van een scootmobiel en je leren om hiermee veilig deel te nemen aan het verkeer.

Valpreventietraining

Angst om te vallen is een probleem dat vaak voorkomt. De cursus ‘Zicht op Evenwicht’ is speciaal ontwikkeld om valangst te verminderen. Zo ontwikkel je vertrouwen en ga je activiteiten weer gemakkelijker aan.

Meer weten?

Benieuwd naar wat onze ergotherapeuten kunnen betekenen voor jou? Neem gerust contact met ons op!