20 april 2022

Drukbezochte fittestdag bij Bruyst Helvoirt groot succes

Woensdag 13 april was er een fittestdag bij Bruyst Helvoirt. Maar liefst 68 Helvoirtenaren tussen 65 en 75 jaar waren benieuwd naar hun vitaliteit en bezochte deze dag. Het werd een geslaagde dag waarbij veel senioren elkaar ontmoeten en met bruikbare adviezen naar huis gingen.

Wij organiseerden de fittestdag samen met de GGD, Gemeente Vught, Voetbal Vereniging Helvoirt en 55+ Helvoirt.  Via de gemeente ontvingen alle 65-75 jarigen uit Helvoirt een uitnodiging voor deze dag waarna de aanmeldingen al snel binnenstroomden. Uiteindelijk kwamen 68 Helvoirtenaren naar de fittestdag toe.

Verschillende fysieke testen

De fittestdag begon bij Bruyst Helvoirt waar iedereen enkele fysieke testen deed. Deze testen werden gedaan om een beeld te geven van de kracht, lenigheid, balans, conditie en het reactievermogen van de deelnemers. Voorafgaand aan de dag hadden de deelnemers al een vragenlijst ingevuld welke gericht was op de pijlers van een positieve gezondheid.

Persoonlijk advies over de uitslag

Met een lekker stuk fruit in de hand liepen de deelnemers daarna via de tennisbaan naar het voetbalveld. Hier hadden de deelnemers hun eindgesprek  over hun persoonlijke scores en kregen zij tips en adviezen over hun vitaliteit en fitheid. Optioneel konden deelnemers ook een gesprek hebben met leefstijlcoach Jolein van Asseldonk en een hoortest laten doen door Joost Verbeek van Hoorpartners.

Ter afsluiting konden de deelnemers kennismaken met de verschillende sportclubs en faciliteiten uit het dorp, zoals: tennissen, (walking) voetbal, gym, badminton, jeu de boules, dansen en diverse activiteiten die door 55+ Helvoirt worden georganiseerd. Ook was er een buurt sportcoach van Move, de organisatie die vindt dat iedereen moet kunnen sporten, aanwezig.

Een mooie, geslaagde dag

Al met al kijken we met zijn allen terug op een mooie en geslaagde dag. Senioren in Helvoirt hebben elkaar mogen ontmoeten, waarbij veel ‘oude’ bekenden elkaar tegen kwamen en er leuke gesprekken waren. Én deelnemers gingen natuurlijk naar huis met persoonlijke en bruikbare adviezen om aan hun fitheid en vitaliteit te kunnen werken.