5 oktober 2021

Doortrappen, nu ook in Den Bosch

De gemeente ’s Hertogenbosch gaat in oktober starten met het programma Doortrappen. Dit initiatief focust zich op veilig fietsen tot je 100e. Mede door fietsen blijven ouderen immers langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Een mooi initiatief om ouderen te laten bewegen!

Veilig op de fiets

Veel ouderen fietsen graag en willen dit ook blijven doen, maar tegelijkertijd zijn ze soms ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk, met plezier, veilig te laten fietsen. Dit doen ze door ouderen zelf maatregelen te laten nemen. Een lokaal netwerk rondom de ouderen in elke gemeente (en nu dus ook in Den Bosch) helpt daarbij.

De ergotherapeut kan helpen

Indien gewenst staan onze ergotherapeuten voor je klaar. Zij kunnen begeleiding bieden bij het veilig blijven fietsen op een gewone fiets, e-bike of driewielfiets. Ook voor valpreventietraining kun je bij de ergotherapeut terecht. Deze training focust zich op het verminderen van angst om te vallen en het veilig leren vallen, zodat je onbezorgd actief kunt blijven (met de fiets).

Afspraak maken

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Neem dan contact op met onze praktijk. Onze ergotherapeut staat voor je klaar.