19 april 2021

De weerbaarheid van jouw kind vergroten

Wil jij dat jouw kind weerbaarder wordt en meer zelfvertrouwen krijgt? Beter zijn grenzen aan kan geven en kan samenwerken met klasgenootjes? En daarnaast ook minder (over)gevoelig is en lekkerder in zijn vel zit? We delen graag een oefening met je die, in aangepaste vorm, ook terugkomt in onze weerbaarheidstraining.

Tijdens de training leert je kind spelenderwijs om zich weerbaarder te voelen.

Stap 1: stop zeggen op verschillende manieren

Oefen met je kind om op drie verschillende manieren stop te zeggen. Zeg ‘stop’ heel zacht, heel hoog en heel luid. Hoe voelt elke stop voor je kind? En hoe komen de verschillende manieren over op iemand anders denkt hij?

Stap 2: maak een stopteken

Voelt je kind het verschil? Laat je kind nu zijn arm uitstrekken en zijn hand omhoog steken om zo een stopteken te maken. Oefen nu een paar keer met het zeggen van een luid en duidelijke ‘stop’, met een lage stem vanuit de buik. Hoe voelt deze stap voor je kind?

Stap 3: maak oogcontact

Leer je kind oogcontact te maken met degene tegen wie hij ‘stop’ zegt. Zo weet je kind dat de boodschap aankomt. Bewust met je eigen lichaam omgaan, maakt dat je ook bewuster met je emoties om kan gaan.

Deze oefening is al een kleine stap in het weerbaarder maken van je kind. Op deze manier kan hij beter zijn grenzen aangeven.

Wil je meer weten over onze weerbaarheidstraining?

Onze weerbaarheidstrainers kijken naar wat jouw kind nodig heeft.