14 november 2020

Onze zorg bij Diabetes

Vanuit onze praktijk kunnen wij voor Diabetes patiënten op verschillende manieren van betekenis zijn.

Diabetes | Wereld Diabetes Dag

Jaarlijks staat 14 november in het teken van Wereld Diabetes Dag waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de – toenemende groei van – Diabetes ook wel bekend als suikerziekte. In Nederland heeft bijna 8% van de bevolking Diabetes. Dit is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam geen insuline meer aanmaakt (Diabetes type 1) of er niet meer op reageert (Diabetes type 2). Daardoor is er geen regulatie van de bloedsuikerspiegel en loopt deze te hoog op. Diabetes resulteert in gezondheidsklachten als vermoeidheid, veel dorst en plassen, hoge bloeddruk en hoog cholesterol, klachten aan ogen (zicht), nieren, voeten en hart- en bloedvaten en zenuwen. Er zijn medicijnen nodig om het lichaam te helpen met de bloedsuikerspiegel. Hierbij helpt het als Diabetes patiënten een goede conditie opbouwen en onderhouden, gezond eten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, een vast dagritme hebben in voeding en het toedienen van insuline en een goede balans in belasting versus belastbaarheid.  

Vanuit onze praktijk kunnen wij patiënten met Diabetes hierin op verschillende manieren multidisciplinair ondersteunen. Door vanuit meerdere invalshoeken / specialismen naar de cliënt en diens thuis-/werksituatie te kijken, kunnen wij een breed en op elkaar afgestemd advies geven.

Meer weten over wat wij kunnen betekenen?

Onze praktijk is toegankelijk zonder verwijzing. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie en acupunctuur worden (deels) vergoed indien je hier in een aanvullende zorgverzekering voor bent verzekerd. Bekijk hiervoor jouw polisvoorwaarden of vraag onze praktijkassistente om hulp. Ergotherapie wordt voor 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering, hierbij geldt mogelijk uw eigen risico. Ook is er vergoeding voor de diëtist vanuit de basiszorgverzekering.